ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На тлі звільнення Херсона скасовується щорічна конференція Путіна

14.11.2022, 11:37
Фото – kp.ua
Фото – kp.ua

Щорічна велика пресконференція президента РФ Володимира Путіна, вочевидь, не відбудеться цього року, оскільки досі немає рішення про те, чи проводити її до кінця року, пише російське видання РБК з посиланням на співрозмовників.

Починаючи з 2012 року підсумкова пресконференція президента Росії відбувалася в грудні. Поки немає остаточного рішення і про те, чи проводити цього року пряму лінію. За словами двох інших знайомих з обговоренням питання співрозмовників РБК, підготовка до заходу наразі ще не ведеться. Одне з джерел каже, що під час ухвалення остаточного рішення враховуватимуть, зокрема, ситуацію на війні.

У російському медіа нагадали, що 9 листопада командувач угрупуванням російських військ у "зоні спецоперації в Україні" Сергій Суровікін доповів міністру оборони Сергію Шойгу про відведення російських військ із Херсона для зайняття оборони на лівому березі Дніпра. Суровікін назвав це "непростим рішенням" та наголосив, що буде збережене життя російських військовослужбовців та боєздатність угруповання військ, "тримати яке на правому березі, в обмеженому районі, безперспективно".

РБК надіслав запит прессекретарю президента Росії Дмитру Пєскову та нагадав, що на відміну від пресконференції терміни проведення прямої лінії часто змінювалися: востаннє вона відбувалася 30 червня 2021 року. Після повномасштабного вторгнення Росії в Україну Пєсков неодноразово анонсував зміну термінів проведення заходу. У травні він говорив, що пряма лінія цього року планується, але, "може бути, дати підуть трохи праворуч". На початку літа прессекретар Путіна сказав, що захід відбудеться після ПМЕФ (проводився 15–18 червня): "У нас, як і раніше, немає точних дат. […] Але ми виходимо з того, що "найближчій перспективі вона [пряма лінія] відбудеться".

У серпні Пєсков повідомив, що пряму лінію можуть об'єднати зі щорічною пресконференцією президента, як це було під час пандемії коронавірусу у 2020 році, але остаточне рішення поки не ухвалено, наголошував він.

Як повідомляв ІМІ, 11 листопада над Херсонською ОДА підняли український прапор. Того ж дня Головне управління розвідки Міністерства оборони України підтвердило те, що Херсон повертається під контроль України.

У звільненому Херсоні відновилася трансляція українського телебачення. Зараз на 31 каналі в цифровому форматі Т2 жителям міста і навколишніх населених пунктів доступний один з українських каналів, який веде трансляцію єдиного новинного марафону.

Liked the article?
Help us be even more cool!