ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Тернопільщині друком припинила виходити газета "Воля"

25.12.2023, 13:26
Ірина Небесна

На Тернопільщині 13 грудня вийшов останній друкований примірник теребовлянської газети “Воля” (Теребовля – колишній райцентр. – Авт.), яка виходила друком з 1992 року.

Про це на фейсбук-сторінці видання повідомив його головний редактор Анатолій Ткач.

Як зазначив редактор, газета змогла пережити період карантинних обмежень, однак після 24 лютого ситуація прогнозовано погіршилася.

“Новим серйозним випробуванням для “Волі” було повномасштабне вторгнення російської орди в Україну. Фінансові надходження від реклами, оголошень, вітань скоротились майже у 8–10 разів. Щоб зберегти газету, з весни 2022 року “Воля” з восьми сторінок перейшла на чотири. Заробітна плата працівників впала до критично низького рівня, редакційні витрати звелися до мінімуму. Але разом з усіма жили надією, що перемога не за горами, а разом з її здобуттям відновиться звичне життя”, – написав редактор “Волі”.

За його словами, реформа Укрпошти остаточно підкосила справи в газеті.

“Тираж “Волі” на друге півріччя 2023 року впав майже на 30%. А надходження від передплати, до речі, – основна стаття доходів редакції у воєнний час. У такій критичній ситуації змушені були з жовтня перейти на дворазовий випуск газети в місяць замість чотириразового. Редакція від безвиході не оголосила передплату “Волі” на 2024 рік. Іскорка світла у кінці тунелю таки згасла”, – пояснив головний редактор.

Надалі інформацію про події в громаді видання продовжує повідомляти на своїй фейсбук-сторінці.

Нагадаємо, раніше про закриття газет повідомляла представниця Нацради в Тернопільській області Оксана Новосельська. За її словами, така ситуація в колишніх райцентрах регіону: Ланівцях, Козові, Бережанах, Гусятині та Збаражі.

Liked the article?
Help us be even more cool!