ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нацрада зареєструвала на Тернопільщині перші три онлайн-медіа

16.11.2023, 18:00
Ірина Небесна

“Новини Тернопільщини”, “Місто” та “ГОЛОС. Тернопільська агенція новин” стали першими онлайн-медіа регіону, що отримали реєстрацію в Національній раді з питань телебачення і радіомовлення. 

Про це регіональній представниці ІМІ повідомив перший заступник голови Нацради Валентин Коваль.

За його словами, станом на 14 листопада на Тернопільщині зареєстрували три онлайн-медіа та дев’ять друкованих видань, з них чотири газети та п’ять журналів. Журнали вузькоспеціалізовані, їх видаватимуть Тернопільський національний педагогічний та Тернопільський національний медичний університети. Три з чотирьох газет видаватиме пресова агенція “Вільне життя”.

На розгляді в Нацраді також перебуває ще 14 заявок з Тернопільської області.

Водночас на зустрічі з медійниками регіону представниця Нацради в Тернопільській області Оксана Новосельська наголосила, що заявки на реєстрацію надходять досить мляво з усіх регіонів. Хоча, додала вона, останніми тижнями все ж помітний прогрес – тепер мають до 100 звернень на тиждень, тож просять медійників не затягувати до останнього. 

За словами Новосельської, з Нацради також розіслали нагадування друкованим виданням щодо їхньої обов'язкової реєстрації.

“На Тернопільщині ми надіслали листи до пів сотні редакцій, однак у багатьох випадках нам повідомили, що газети друком уже не виходять. Така ситуація, зокрема, у Ланівцях, Козові, Бережанах, Гусятині, Збаражі.. (колишні районні центри Тернопільської області. – Авт.)”, – описала ситуацію Новосельська.

Liked the article?
Help us be even more cool!