ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Суспільному скоротять майже 300 співробітників

17.02.2023, 16:00
Фото – Радіо Свобода
Фото – Радіо Свобода

У Національній суспільній телерадіокомпанії України під процедуру скорочення потрапляють 295 працівників.

Про це в інтерв’ю “Детектору медіа” сказав член правління НСТУ, відповідальний за напрям управління персоналом, Дмитро Козлов.

“Частина посад буде скорочена. Проте будуть створені й нові посади. Пріоритет у зайнятті нових та всіх вакантних посад надаватиметься чинним працівникам, зокрема переважне право матимуть ті, чиї посади будуть скорочені. Під процедуру скорочення потрапляють 295 працівників”, – зазначив він.

За його словами, станом на початок 2022 року Суспільне мало 3949 працівників, з них 1674 у регіонах. Команда Українського радіо, радіо “Культура” та радіо “Промінь” – 641 працівник. Центральний офіс у Києві – 2275 (включно з командами радіо).

Дмитро Козлов розповів, що скорочень від початку великої війни не було. “Попри те що частина працівників була в простої не з власної вини, ми виплачували їм дві третини заробітної плати, як вимагає закон. Зараз 12,7 % працівників Суспільного – у простої. Частина працівників була мобілізована і служить в армії: ми зберігаємо їхні робочі місця та чекаємо повернення зі служби”, – розповів він.

За словами Козлова, усі зміни відбуваються, щоб Суспільне могло продовжувати незалежне мовлення, інформувати суспільство про важливе тут і зараз по всій території країни. Оптимізація зачепить і центральний офіс, і регіональні філії Суспільного.

Як повідомляв ІМІ, восени 2022 року Наглядова рада Національної суспільної телерадіокомпанії України схвалила нову концепцію регіонального мовлення на 2022–2025 роки. Згідно з новою концепцією, для безперебійного виробництва мультиплатформного контенту НСТУ потребує розбудови мінімум шести регіональних центрів виробництва (хабів), включно з бек-офісом компанії, на який перетворилася Львівська філія, та резервним центром мовлення, яким стала Закарпатська філія.

Liked the article?
Help us be even more cool!