ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На сайті Ради опублікували текст постанови про відкликання законопроекту про наклеп

27.09.2012, 23:10

На офіційному сайті Верховної Ради опубліковано текст проекту постанови № 11255 про скасування рішення парламенту про прийняття в першому читанні проекту Закону України "Про внесення змін до Кримінального та Кримінального процесуального кодексів України щодо посилення відповідальності за посягання на честь, гідність та ділову репутацію людини".

Проектом постанови пропонується зняти з розгляду парламенту відповідний законопроект, автором якого є депутат від Партії регіонів Віталій Журавський.

Також пропонується визнати постанову Верховної Ради, проголосовану у першому читанні 18 вересня, такою, що втратила чинність.

Нагадаємо, 25 вересня народний депутат від Партії регіонів Віталій Журавський зареєстрував у парламенті проект постанови про скасування рішення Верховної Ради про прийняття в першому читанні проекту Закону України "Про внесення змін до Кримінального та Кримінального процесуального кодексів України щодо посилення відповідальності за посягання на честь, гідність та ділову репутацію людини".

18 вересня Верховна Рада 244 голосами прийняла за основу законопроект, який встановлює кримінальну відповідальність за наклеп. Наклеп пропонується карати штрафом в розмірі від 500 до 5000 неоподатковуваних мінімумів (від 8,5 тис. грн до 85 тис. грн), виправними роботами або арештом від 3 до 8 місяців.

Ухвалення цього законопроекту засудили уповноважений Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська, Національна спілка журналістів України, опозиційні політичні сили,Незалежна медіа-профспілка України, рух «Стоп цензурі!», Організація з безпеки і співробітництва в Європі, «Репортери без кордонів», перший віце-прем'єр-міністр Валерій Хорошковський, Міжнародна і Європейська федерації журналістів, Міжвідомча робоча група з аналізу стану додержання законодавства про свободу слова та захист прав журналістів.
Liked the article?
Help us be even more cool!