ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На сайті президента з'явилася петиція щодо належного блокування видання "Страна"

29.09.2022, 11:27

На сайті президента з'явилася петиція щодо належного блокування видання "Страна" та повного припинення співпраці держорганів із цим медіа.

Автор петиції, Роман Балан, нагадав, що 16 лютого 2022 року президент своїм указом увів у дію рішення РНБО про санкції та повне блокування "Страни" всіх його клонів і сторінок у соцмережах. Однак цей указ виконується не всіма інтернет-провайдерами, і українці все ще мають до нього доступ, зокрема, через дзеркала в доменних зонах best, today, media тощо.

"Крім того, редакція проросійської "Страни" створила новий ютуб-канал для обходу заборон, де продовжує маніпулювати думкою українських глядачів. 

Окремо наголошу, що попри накладені вами санкції так званих "журналістів" проросійської "Страни" було акредитовано до державного престуру в щойно деокуповану Балаклію. Співпраця державної влади з пропагандистами, особливо в розпал російсько-українською війни, є неприпустимою", – наголосив автор петиції.

Автор петиції закликав президента, як голову РНБО, перевірити перебіг виконання секретарем Ради національної безпеки та оборони рішення РНБО про санкції щодо "Страни", введеного в дію його указом.

Президент Володимир Зеленський 16 лютого розширив санкції, зокрема, проти головного редактора видання "Страна" Ігоря Гужви. І вони поширилися на його сайти. Отже, під санкції потрапили сайти strana.ua, strana.news, strana.one, strana.digital, strana.today та "інші вебресурси, які забезпечують доступ до порталу "Cтрана.ua", а також сторінки видання у фейсбуці, вконтакті, однокласниках.

Як повідомляв ІМІ, у березні видання "Страна.ua" звинуватили в коригуванні вогню росіян, оскільки у своєму телеграмі воно публікує точні адреси влучання російських снарядів.

28 вересня стало відомо, що співробітниця "Страна.ua" Анастасія Товт потрапила до шортлисту Премії для молодих журналістів від Thomson Foundation. Щорічна премія відзначає роботи журналістів із країн, що мають рівень ВВП на душу населення менш ніж 20 тисяч доларів.

28 вересня медіаорганізація Thomson Foundation повідомила, що знімає кандидатуру співробітниці "Страна.ua" Анастасії Товт із Премії для молодих журналістів після того, як дізналася, що видання заборонене в Україні та звинувачується в поширенні російської дезінформації.

Liked the article?
Help us be even more cool!