ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Рівненщині невідомі перешкоджали журналістам, що хотіли зняти видобуток бурштину (ОНОВЛЕНО)

01.10.2018, 10:45
Фот - firtka.if.ua

Поблизу села Кам’яне-Случанське (Рівненська область) 28 вересня невідомі чоловіки у масках у грубій формі вимагали від журналістки одного з центральних телеканалів покинути територію лісового масиву та намагалися відібрати камеру. Про це повідомляється на сайті Національної поліції у Рівненській області.

Як повідомляє поліція, близько 14 години журналістка одного із центральних телеканалів повідомила, що в Сарненському районі невідомі у масках перешкоджають її журналістській діяльності.

“Кореспондент повідомила, що поблизу села Кам’яне-Случанське Сарненського району під час проїзду до місця незаконного видобутку бурштину, дорогу журналістам заблокував автомобіль. Із нього вийшли п’ятеро осіб у балаклавах. Чоловіки у грубій формі вимагали покинути територію лісового масиву та намагалися відібрати камеру”, - йдеться у повідомленні.

Як зазначає поліція, на місце події був скерований наряд групи реагування патрульної поліції. Однак дорогою колеса службового автомобіля пошкодили саморобні металеві пристрої. Коли поліцейські дістатися до журналістів, зловмисники вже покинули місце події.

За фактом перешкоджання журналістській діяльності групою осіб поліція відкрила кримінальне провадження за частиною 3 статті 171 та за частиною 2 статті 342 ( опір представнику правоохоронного органу) Кримінального кодексу України. Нині встановлюються особи, які перешкоджали журналістській діяльності, та які пошкодили службовий автомобіль.

Як з’ясував ІМІ, заяву у поліцію написала власна кореспондентка телеканалу ICTV у Рівненській та Волинській областях Катерина Курбанова.

В коментарі ІМІ вона розповіла, що знімальна група виконувала редакційне завдання, зокрема, знімальна про наслідки незаконного видобутку бурштину у лісгоспі. За її словами, до них звернулося керівництво місцевого сільського кооперативу з проханням розказати про незаконний видобуток бурштину на території лісу, за яким вони доглядають.

“Ми оглянули одну ділянку, зняли. Потім мали намір поїхати на іншу. І от коли з’їхали з дороги на метрів 100, побачили групу хлопців, вони сиділи собі у дерев’яній альтаночці, біля них стояв автомобіль. І вони кинулися до нашої машини, мовляв, хто ви, що ви, що ви тут робите. Хоча самі на чужій території. Зухвало, нагло, агресивно почали кидатися на машину, відкривати двері, шарпати”, - розповіла журналістка.

Вона зазначила, що чоловіки заблокували їхнє авто і не випускали їх.

“Також вони змушували нас чекати на когось. На мої питання, кого, вони так і не пояснили, відразу одягнули балаклави. Зрештою, коли ми трохи трохи опам’яталися, я ще раз попередила про кримінальну відповідальність і що ми журналісти. Тоді вони комусь подзвонили і вже тоді нас відпустили, розблокували проїзд, але весь цей час за нами стежили”, - розповіла Курбанова.

Також журналістка розповіла, що поліцію вони прочекали декілька годин. “Коли приїхала поліція, вони пояснили нам, що перша машина пробила їжаками колесами, копачі у масках другій групі перегородили дорогу. А вже третій наряд поліції дістався до нас через чотири години”, - розповіла Катерина Курбанова.

Liked the article?
Help us be even more cool!