ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На редакцію "Конкурента" подали до суду з вимогою відшкодувати 100 тис. грн

06.02.2024, 18:10
Мая Голуб

Директорка Луцької міської клінічної стоматологічної поліклініки Любов Яковчук подала судовий позов щодо видання “Конкурент” про захист честі й гідності з вимогою відшкодування моральної шкоди в розмірі 100 тис. гривень.

Про це представниці ІМІ у Волинській області Маї Голуб повідомив головний редактор “Конкурента” Андрій Лучик.

Позивачка вимагає визнати поширену інформацію на сайті “Конкурент” недостовірною  і такою, що завдає шкоди її гідності та діловій репутації, у п'яти публікаціях. Вона просить суд зобов'язати медіа видалити з його сайту всі п'ять публікацій, у яких вона є  фігуранткою. Також Яковчук просить стягнути з редакції витрати зі сплати судового збору та на професійну правничу допомогу. 

Андрій Лучик вважає вимоги Яковчук надмірними. 

За його словами, редакція отримала судовий позов на початку січня цього року. Підготовче судове засідання призначили на 7 лютого в Луцькому міськрайонному суді.

Матеріали про Любов Яковчук вийшли в період з 19 вересня до 5 грудня 2023 року. 

Йдеться, зокрема, про ці п’ять публікацій:

  • “Скандальна Любов Яковчук таки очолила Луцьку стоматполіклініку (фото)” – вона не згодна із заголовком: вважає, що інформація про “скандальність” не відповідає дійсності. Також директорка стоматполіклініки вважає маніпулятивною таку інформацію: “Наші джерела у поліклініці розповідали, що пані Яковчук постійно скаржилась у “високі кабінети”, аби посісти крісло керівниці закладу”.
Матеріал, який Любов Яковчук вимагає видалити із сайту Конкурент. Скриншот ІМІ
  • “У Луцькій стоматполіклініці – скандал: замість завідувача взяли некомпетентного “адміна” (фото)” – Яковчук вбачає, що автор матеріалу звинувачує її в ухваленні неефективних рішень. 
  • “У Луцькій стоматполіклініці хочуть переселити зубних техніків: чим це загрожує лікарям та пацієнтам” – позивачка вважає, що автор дає “свої експертні оцінки” її управлінських рішень. 
  • “У Луцькій міській стоматполіклініці беруть гроші з учасників бойових дій за безоплатні послуги (фото)” – позивачка вважає, що її звинувачують у порушенні законодавства. 
Матеріал, який вимагає видалити позивачка із сайту Конкурента. Скриншот ІМІ
  • “У Луцькій стоматполіклініці меддиректор незаконно обіймає посаду” – директорка вважає, що матеріал містить недостовірну інформацію, яка завдає шкоди її честі та гідності й діловій репутації. 

Водночас головний редактор “Конкурента” Андрій Лучик заявив, що в більшості публікацій редакція подавала її точку зору. 

“Тобто виконали все для належного балансу думок у матеріалах. Найбільше цікавить, як фраза про те, що Ігор Поліщук лобіює інтереси Яковчук, принижує її честь, гідність і ділову репутацію? Невже вона вважає його такою поганою людиною, що згадка в одному реченні поруч із ним принижує її?” – зауважив Андрій Лучик.

Liked the article?
Help us be even more cool!