ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На посаду міністра освіти і науки пропонується кандидатура Оксена Лісового

20.03.2023, 17:50
Фото – Вікна
Фото – Вікна

У Верховну Раду надійшли подання прем’єр-міністра Дениса Шмигаля про призначення трьох міністрів.

Про це повідомив представник уряду в парламенті Тарас Мельничук у Telegram.

На посаду міністра освіти і науки пропонується кандидатура Оксена Лісового. Звільненого попереднім рішенням парламенту Михайла Федорова пропонується призначити віцепрем'єром з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій, міністром цифрової трансформації. Олександра Камишіна подано на посаду міністра з питань стратегічних галузей промисловості.

За інформацією NV, кандидат на посаду міністра освіти і науки Оксен Лісовий народився 21 липня 1972 року на Київщині в родині дисидентів Василя і Віри Лісових. За два тижні до його народження радянська влада заарештувала батька, який виступив з відкритим листом на захист шістдесятників, а мати за це звільненили з роботи в Інституті педагогіки. Василь Лісовий провів у таборах та засланні 11 років і був звільнений у липні 1983-го. Оксен Лісовий з 2010 року обіймає посаду директора Національного центру Мала академія наук України (МАН).

За даними НАН, він має ступінь кандидата філософських наук (філософська антропологія, філософія культури), а у 2015 році отримав вчене звання доцента.

У 2012 році Лісовий став лауреатом Державної премії України в галузі освіти, у 2021-му отримав почесне звання "Заслужений працівник освіти України".

У вересні 2020 року спільно з президентом Малої академії наук Станіславом Довгим ініціював заснування першого в Україні Музею науки, який відкрили на ВДНГ у Києві.

Як повідомляв ІМІ, 20 березня 2023 року Верховна Рада на засіданні відправила у відставку трьох міністрів. Зокрема, міністра освіти і науки Сергія Шкарлета.

Верховна Рада призначила Сергія Шкарлета на посаду міністра освіти і науки України 17 грудня 2022 року. До того, 25 червня, уряд призначив його тимчасовим виконувачем обов’язків міністра освіти і науки.

Сергія Шкарлета звинувачували в плагіаті. Координаторка антиплагіатного руху "Дисиргейт" Світлана Благодєтєлєва-Вовк заявила про погрози після першого викриття плагіату в наукових публікаціях Шкарлета. За її зверненням поліція відкрила справу за статтею "порушення недоторканності приватного життя". Шкарлет заявив, що незнайомий із Благодєтєлєвою-Вовк і не має стосунку до цієї ситуації.

Студенти по всій країні протестували проти призначення тимчасового очільника МОН. Зокрема, 1 вересня київські студенти влаштували акцію з вимогою відставки Шкарлета.

20 березня 2023 року Комітет Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій рекомендував парламенту підтримати звільнення Сергія Шкарлета з посади міністра освіти і науки України.

Liked the article?
Help us be even more cool!