ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Полтавщині спалили авто головреду газети

22.06.2020, 17:30
Фото – скриншот з відео тижневика "Ехо"
Фото – скриншот з відео тижневика "Ехо"

Головний редактор газети “Хроніки громад”, депутат Бутенківської об’єднаної територіальна громади (Полтавщина) Павло Гунжель повідомив, що йому спалили автомобіль "Фіат". Підпал він пов’язує із журналістською діяльністю. Про це він повідомив представниці ІМІ в Полтавській області.

Інцидент стався 17 червня в селі Бутенки. Авто спалили у дворі поруч з будинком, де живе Гунжель. Підпал потерпілий пов’язує з матеріалами щодо, як він розповів, незаконного кар’єра на території Кобеляцького району.

“Пов’язую підпал із журналістською діяльністю. Тому що всі матеріали, які готує видання, стосуються крадіжки корисних копалин, тобто глини й піску на території Полтавської області, зокрема в Кобеляцькому районі, однією фірмою, яка порушує будівельні норми, трудове законодавство. У день, коли підпалили, я приїхав із кар’єра, де я заблокував рух і добування піску, викликав поліцію. Це було в селі Гаєве Кобеляцького району. О другій годині ночі пролунав вибух, вибухнуло переднє колесо”, – розповів він.

Павло Гунжель додав, що отримував раніше усні погрози від працівників фірми, яка видобуває пісок у Кобеляцькому районі, та від працівників сільської ради.

За словами журналіста, поліція відкрила кримінальне провадження за статтею 347-1 Кримінального кодексу України “Умисне знищення або пошкодження майна журналіста”. 

Речник Нацполіції у Полтавській області Юрій Сулаєв підтвердив регіональний представниці ІМІ, що провадження відкрили за 347-ю статтею. За його словами, всі твердження заявника беруться до уваги, триває розслідування.

Як повідомляв ІМІ, 23 березня 2018 року в приміщенні Бутенківської сільської ради (Полтавська область) на журналістку місцевої газети “Хроніки громад” Ольгу Гунжель, дружину Павла Гунжеля, напали співробітники сільради. 

Liked the article?
Help us be even more cool!