ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Полтавщині підпалили автомобіль видавця газети

25.11.2019, 12:02
Фото - dp.vgorode.ua
Фото - dp.vgorode.ua

У Гадячі (Полтавська область) 17 листопада підпалили мікроавтобус засновника та видавця інформаційно-рекламного тижневика “Базар Медіа в Україні” Олександра Товстого. Про це повідомляється на сайті тижневика.

Як повідомляє видання, це сталося під вікнами приватного житлового будинку, де живе видавець. Невідома особа облила запальною сумішшю та підпалила мікроавтобус.

“Мікроавтобус стояв у дворі, ворота замкнені на замок, хвіртка – на засув. На годиннику було близько 1.30 ночі. Вийшов із ванної кімнати, пройшов повз кухню і в цей момент через вікно помітив яскраве світло на подвір’ї. Вискочив на вулицю і жахнувся – вогняна стежка тягнулася від відкритої хвіртки до мікроавтобуса, передня частина якого уже горіла”, – розповів Олександр Товстий.

Видавець загасив вогонь самостійно, рятувальників не викликали.

“Найсильніше горіло під капотом, горів і передній бампер – було помітно, що мікроавтобус политий рідиною, по запаху схожою на гас (керосин), змішаний із бензином, масне на дотик, гасилося дуже погано. Вже потім знайшов у дворі пляшку з-під запальної суміші”, – уточнив він.

Олександр Товстий підозрює, що підпал міг статися через журналістку діяльність. Не виключає, що підпал мікроавтобуса пов'язаний із його принциповою громадянською позицією та активною журналістською діяльністю, яка, можливо, комусь не до вподоби. Проте прямих погроз чи якихось попереджень ні раніше, ні напередодні інциденту він не отримував. У той же час упевнений, що це навряд чи хуліганські дії, скоріше помста.

“Ми почали аналізувати свою редакційну роботу протягом останнього періоду – обговорювали найскандальніші публікації та їх героїв, які могли затаїти образу. Проте нічого не спадало на думку. Ні для кого не секрет, що ми не боїмося писати правду і якщо маємо обґрунтовані докази, беззаперечно опублікуємо їх на сторінках тижневика та Інтернет-ресурсах. Через подібні публікації бувало різне: до нас приходили сваритись, надсилали гнівні листи, телефонували із претензіями, неодноразово навіть доходило до судових справ та гучного з’ясування стосунків. Але усі непорозуміння вирішувались у цивілізованому порядку. Тож, із чим пов’язана ця подія, ніхто з нас зрозуміти не міг”, – повідомила редакція.

До правоохоронців власник видання не звертався щодо цього інциденту, оскільки не вірить що справу буде розслідувано.

Речник ГУ Нацполіції в Полтавській області Юрій Сулаєв в коментарі регіональній представниці ІМІ повідомив, що журналіст не звертався ні до поліції, ні до рятувальників.

За словами Сулаєва, навіть якби журналіст не викликав поліцію, а рятувальників, то останні передали б правоохоронцям інформацію про інцидент.

Liked the article?
Help us be even more cool!