ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Полтавщині невідомий ударив в обличчя журналіста та вибив телефон з рук (оновлено)

08.03.2021, 10:21
Фото - Fotolia/wellphoto/DW
Фото - Fotolia/wellphoto/DW

У Кременчуці (Полтавська область) 5 березня на журналіста ГО “Рибний дозор” Юрія Шляпникова напав невідомий, ударив в обличчя та вибив телефон з рук. 

Про це повідомляє представниця ІМІ у Полтавській області.

Інцидент стався, коли журналіст робив репортаж про незаконну риболовлю на річці Дніпро поблизу кафе “Афіни”. Під час знімання до Шляпникова підійшов невідомий чоловік та наніс один удар кулаком в область обличчя, після чого вибив телефон з рук.

Журналіст подавав заяву до поліції ГУ Нацполіції в Полтавській області. Справу за заявою журналіста, за словами Віктора Гончарука, представника регіонального управління захисту державних інтересів та суспільства Національної поліції, відкрили в березні за ч. 2 ст. 345-1 Кримінального кодексу України (умисне заподіяння журналісту тілесних ушкоджень у зв’язку з веденням ним законної професійної діяльності).

Вже у травні справу передали до суду. Як повідомив представниці ІМІ Юрій Сулаєв, речник ГУ Нацполіції в Полтавській області, 30 травня направлено до суду з обвинувальним актом ч.2 ст. 345-1 КК України. Представниця пресслужби Прокуратури Полтавської обл Людмила Іващук повідомила представниці ІМІ, що судовий розгляд триває.

Liked the article?
Help us be even more cool!