ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Полтавщині журналісту не дозволили спостерігати за голосуванням на спецдільниці

21.07.2019, 20:44
Фото - pairuey.com

У селі Горбанівці (Полтавська область) 21 липня журналісту видання Газета.uа не дозволили спостерігати за процесом голосування на спецдільниці у геріатричному пансіонаті. Про це повідомляється на сайті видання. 

Журналіст завітав у пансіонат, аби подивитися, як голосують люди, які проживають в особливих умовах. 

Потрапити на виборчу дільницю одразу не вдалося, оскільки ворота були зачинені на замок, охоронець не відчинив. А після пред'явлення посвідчення журналіста, вимагав дозвіл на прохід від Департаменту. Якого саме - не уточнив.

Журналіст звернувся до координатора громадянської кампанії “Захист права на вибір” Полтавщини Олега Слизька, який пообіцяв зв'язатися із місцевим керівництвом і попередити про перешкоджання діяльності журналіста.

Через 40 хвилин очікування, з'явився директор геріатричного пансіонату Юрій Радченко і разом з ним журналіст потрапив на територію пансіонату.

Члени виборчої комісії дозволили журналісту супроводжувати їх під час голосування.

Проте, пише видання, при спробі потрапити у спальну кімнату разом із комісією, журналіста зупинив директор пансіонату Юрій Радченко. Пройти далі не дозволив - мотивував тим, що турбується про спокій своїх підопічних. На прохання не перешкоджати вибачився та все одно відмовив, пише видання.

Як з’ясувала представниця ІМІ у Полтавській області, спостерігати за процесом хотіла журналістка видання Ярослава Фоніна.

“Прибула на дільницю приблизно об 11. Мала при собі посвідчення, паспорт. Сперщу намагалася пройти центральним входом, там зачинено. Охоронник не впускав і після пред'явлення посвідчення, пішов кудись телефонувати. Через дві хвилини вийшов зі своєї будки, сказав, що без дозволу від департаменту, не сказав навіть якого саме, мене не впустить. Ну я ж замок на калитці не переріжу, тож подзвонила Олегу Слизьку (координатора громадянської кампанії “Захист права на вибір” Полтавщини - ред.). Той сказав, що зв'яжеться з керівництвом пансіонату. Паралельно я теж дзвонила на робочий телефон директору. Однак той не відповідав. Через хвилин 40 вийшов директор, і сказав, що проведе”, - розповіла вона.

Як повідомляв ІМІ, у Полтаві 21 липня члени виборчої комісії забороняли фотографу видання “Зміст” Богдану Проскурову фотографувати на дільниці, навіть після того, як той показав посвідчення.

Liked the article?
Help us be even more cool!