ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Полтавщині суд зобов’язав поліцію поновити розслідування щодо перешкоджання журналістці

04.02.2019, 13:00

24 січня Миргородський міськрайонний суд (Полтавська область) скасував постанову слідчого про закриття кримінального провадження щодо перешкоджання журналістці “Полтавської думки” Людмили Стельмах (Кучеренко) та зобов’язав поліцію поновити розслідування.

Про це представниці ІМІ в Полтавській області повідомила сама журналістка.

За її словами, слідчий закривав справу двічі.

“Двічі слідчий Миргородського райвідділу Національної поліції, старший лейтенант Максим Бєдов закривав кримінальне провадження, порушене за ч. 1 ст. 171 Кримінального кодексу України. І двічі, 2 жовтня 2018 року та 24 січня 2019 року, Миргородський міськрайонний суд скасовував його постанови, зобов’язуючи продовжити розслідування”, – повідомила Людмила Стельмах (Кучеренко).

Нагадаємо, кореспондентка газети “Полтавська думка” Людмила Стельмах звернулася до ГУНП в Полтавській області з заявою про злочин щодо неї з боку заступника директора комунального підприємства “Щит Миргородщини” Віктора Костенка, який стався 24 квітня 2018 року. Вона просила відкрити кримінальне провадження за фактом погроз та перешкоджання законній професійній діяльності журналістів.

“Мою заяву поліцейські не захотіли вносити до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Тільки через суд вдалося домогтися порушення кримінального провадження. Слідчий Максим Бєдов двічі закривав провадження, і двічі суд постановив повторне розслідування”, – сказала журналістка.

За її словами, слідчий закрив кримінальне провадження у зв’язку з відсутністю складу кримінального правопорушення.

“Передумовою такого рішення стала відмова свідків брати участь у слідчому експерименті. Тобто вони підтвердили свої покази, але від участі в слідчому експерименті відмовилися”, – пояснила Людмила Стельмах (Кучеренко).

Liked the article?
Help us be even more cool!