ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На окуповану частину Херсонщині повернулася поранена під час втечі з Херсона пропагандистка

На окуповану частину Херсонської області з Росії повернулася проросійська пропагандистка з Херсона Владислава Луговська, яка в окупації працювала на прокремлівському телеканалі “Таврія”, повідомляє Мост.

В її телеграм та YouTube-каналах з'явилися антиукраїнські відеоролики, зняті на тимчасово підконтрольній росіянам території Херсонщині, пише Мост. 

Видання нагадує, що Влада Луговська відома тим, що в 15-річному віці стала співробітницею створеного росіянами під час окупації Херсона прокремлівського телеканалу “Таврія”. Луговська, яка до листопада 2022 року була відома як “Андрєєва”, 20 жовтня 2022 року була поранена під час втечі з міста з іншими пропагандистами.

У грудні 2022 року вона отримала в Москві премію в номінації “Время героев” всеросійської премії молодіжних досягнень “Время молодых”. В березні 2023 року російський президент Володимир Путін нагородив її “Орденом Мужності”.

“На початку липня пропагандистка повідомила в Telegram, що вступає до університету, не назвавши, який саме виш вона обрала. Лише сказала, що претендує на грант як випускниця школи з “визволених територій”, - пише медіа.

На YouTube-каналі Луговська розміщує відео, зняті переважно в Москві. Це – здебільшого інтерв’ю з проросійськи налаштованими людьми, які приїхали з окупованих українських територій і розповідають, як їм подобається жити в Росії і якою поганою була Україна, пише видання.

Як повідомляв ІМІ, під час російської окупації Херсона в місті на базі захопленої філії Суспільного запустили російський пропагандистський телеканал “Таврія”, де працювала Влада Луговська. Вона була поранена разом з її колегами з каналу під час втечі з Херсона в жовтні 2022 року внаслідок удару по російській переправі. Російський президент Володимир Путін нагородив “Орденом Мужності” Луговську.

Окупанти захопили приміщення філії Суспільного 3 березня 2022 року, замінували та вимкнули телевізійний сигнал українського телебачення.

Херсонська обласна прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактами захоплення та мінування силовиками РФ будівлі херсонського філіалу Суспільного мовника – за ст. 341, ч. 1 ст. 438 КК України (захоплення державних або громадських будівель, споруд, а також порушення законів та звичаїв війни).

Liked the article?
Help us be even more cool!