ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Одещині судитимуть чоловіка за спробу продажу персональних даних 100 тисяч людей

Жителя міста Березівка (Одеська область) судитимуть за спробу продати персональні дані 100 тисяч людей, повідомила пресслужба кіберполіції. Чоловікові загрожує до п’яти років позбавлення волі.

За даними слідства, персональні дані обвинувачений продавав у групах одного з мобільних застосунків. Зокрема, вони містили інформацію про прізвища, імена, по батькові, номери мобільних телефонів клієнтів одного з приватних підприємств. 

Правоохоронці та обвинувачений у спробі продажу персональних даних житель Березівки. Фото – пресслужба Нацполіції

“Невдовзі з’явився клієнт на покупку бази даних, який у листуванні з продавцем забажав здійснити пробну оборудку. Він за вимогою зловмисника перерахував на його банківську картку обумовлену суму грошей, натомість той відправив йому персональні дані про 50 осіб”, – зазначили в кіберполіції.

Також там додали, що правоохоронці провели вдома в обвинуваченого обшук. Вилучили ноутбук з персональними даними 100 тисяч громадян, мобільний телефон з інформацією, що підтверджує його протиправну діяльність, та інші речові докази.

Оголошення про продаж персональних даних, яке обвинувачений розмістив в одному з мобільних застосунків. Фото – пресслужба Нацполіції

Слідчий у справі Олександр Кожухов пояснив, що така інформація могла бути цікавою шахраям або ж тим, хто просуває бізнес. 

Правоохоронці висунули чоловікові обвинувачення в несанкціонованому збуті інформації з обмеженим доступом, яка зберігається в комп’ютерах, автоматизованих системах, комп’ютерних мережах. Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді застави в 60 560 грн, якою він скористався.

Як повідомляв ІМІ, на Одещині судитимуть трьох членів групи, які за допомогою фішингу вкрали понад мільйон гривень з рахунків потерпілих. Обвинувальний акт стосовно них поліцейські передали до суду.

Liked the article?
Help us be even more cool!