ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Одещині проросійські агенти в телеграмі поширювали наслідки обстрілів дронами-камікадзе

30.09.2022, 11:50
Фото – СБУ
Фото – СБУ

Співробітники СБУ викрили мережу телеграм-каналів, де поширювали наслідки обстрілів дронами-камікадзе.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

Там зазначили, що адміністратори регіональної проросійської мережі "створювали антиукраїнський та деструктивний контент, розміщували фото та відео місцевості з наслідками повітряних ударів, у тому числі крилатими ракетами і дронами-камікадзе".

Під час обшуків за місцями проживання агентів правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку та мобільні телефони, де були докази протиправної діяльності.

Оглядаючи вилучену техніку, оперативні співробітники СБУ встановили людей, які за гроші надавали фото та відео наслідків російських ударів для публікації.

"Наразі тривають заходи зі встановлення інших причетних осіб та деанонімізації "активних" користувачів каналів. Правоохоронці перевіряють причетність спецслужб рф до деструктивної діяльності адміністраторів та власників ресурсів", – додали в СБУ.

СБУ вкотре закликає українців дотримуватися правил інформаційної безпеки під час війни й не публікувати інформації, яка може допомогти ворогові.

Як повідомляв ІМІ, співробітники Служби безпеки України та Державного бюро розслідувань викрили агентурну мережу спецслужб РФ в Одесі. Зокрема, 7 жовтня вони планували провести акцію "привітання путіна з днем народження". Агенти планували створити картинку, нібито українська Одеса щиро вітає президента РФ.

Liked the article?
Help us be even more cool!