ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Хотіли вітати Путіна з днем народження: в Одесі СБУ викрила агентурну мережу РФ

30.09.2022, 10:26
Фото – СБУ
Фото – СБУ

Співробітники Служби безпеки України та Державного бюро розслідувань викрили агентурну мережу спецслужб РФ в Одесі. 

Про це повідомила пресслужба СБУ.

Агенти збирали інформацію про правоохоронців, активістів і учасників АТО та формували так звані "списки зачищення" на випадок, якби росіянам вдалося захопити область. Також вони проводили провокаційні акції та спеціальні інформаційні операції про нібито підтримку одеситами "русского мира". 

Зокрема, 22 серпня вони провели провокаційну акцію в Одесі до дня державного прапора РФ: вивісили ворожий триколор з надписом "Одесса – русский город" і передали ці фото для російських ЗМІ.

Наступною акцією мало стати "привітання путіна з днем народження" 7 жовтня. Агенти планували створити картинку, нібито українська Одеса щиро вітає президента РФ.

Це завдання, а також підготовка "матеріально-військової бази" для потенційних груп ДРГ потребували значних коштів. Тож вони намагалися викрасти одного з місцевих проукраїнських бізнесменів, за якого планували вимагати викуп. 

"Зрадники збирались утримувати чоловіка в підвалі за допомогою наркотиків і під загрозою фізичного насильства примусити його переоформити нерухомість і віддати інші цінні речі", – повідомили в СБУ.

Їх  затримали під час спроби викрадення бізнесмена.

Наразі слідчі ДБР готують їм повідомлення про підозру. Відкрито кримінальне провадження за трьома статтями Кримінального кодексу України: ч. 2 ст. 111 (державна зрада); ч. 6 ст. 111-1 (колабораційна діяльність); ч. 3 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини).

Як повідомляв ІМІ, у Києві затримали прокремлівську агітаторку, яка через соцмережі виправдовувала воєнні злочини Росії та закликала знищувати українців. 

Liked the article?
Help us be even more cool!