ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Миколаївщині намагалися випустити "клон" районної газети з джинсою від депутата облради

05.05.2020, 10:30
Фото – medium.com
Фото – medium.com

У Миколаївській області намагалися надрукувати газету, використовуючи логотип видання “Маяк”, яке розповсюджується в Миколаївському районі регіону. 

Про це представниці ІМІ в Миколаївській області повідомила редакторка газети “Маяк” Юлія Ткач.

Вона розповіла, що їй стало відомо про те, що до Миколаївської обласної типографії звернулися з проханням надрукувати наклад газети з логотипом “Маяка”. Замовник залишився невідомим, у макеті “газети” відсутні дані про замовника, юридичну адресу, контакти, номер ліцензії друкованого видання та про відповідального за випуск.

“Майже всі газетні шпальти займають публікації про депутата Миколаївської обласної ради, обраного від округу в Миколаївському районі, Ігоря Івануну. Зокрема, є матеріали про його депутатську та підприємницьку діяльність. Наприклад, одну зі шпальт присвячено “відгукам” власників земель, які працюють з Ігорем Івануною і яким він нібито допоміг її оформити. Перша шпальта газети починається публікацією про відкриття ринку землі та думками експертів з цього приводу. Одним з них також став сам Ігор Івануна”, – розповіла Юлія Ткач.

Вона надала копію примірника фейкового видання, а також для прикладу фото першої сторінки одного з останніх випусків районної газети “Маяк”. З фото вбачається, що невідомі намагаються скористатися ім’ям районної газети, щоб поширити серед жителів Миколаївського району під виглядом незалежного ЗМІ потрібну замовнику інформацію. 

Як повідомляє представниця ІМІ, Миколаївська обласна типографія відмовилася друкувати таку “газету”. Проте редакторка “Маяка” Юлія Ткач припускає, що її можуть надрукувати приватні друкарні Миколаєва чи інших міст. У такому разі редакція газети має намір звертатися до правоохоронних органів та Антимонопольного комітету України.

Районна газета "Маяк"
"Клон" газети "Маяк"
"Клон" газети "Маяк"
Liked the article?
Help us be even more cool!