ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Миколаївщині журналістку силою вивели із зустрічі кандидата на голову ОТГ

18.12.2017, 15:12
На фото - Світлана Бриченко, фото - скриншот з відео

17 грудня у селі Новопетрівка Миколаївської області журналістку інтернет-видання “Моє місто” силою вивели із зустрічі кандидата на посаду голови Широківської об’єднаної територіальної громади Сергія Пересунька з жителями села. Це сталося після того, як Світлана Бриченко, дружина народного депутата Ігоря Бриченка, почала вимагати від журналістки залишити приміщення, повідомляє “Моє місто”.

Як пише видання, Світлана Бриченко вимагала від кореспондентки видання залишити приміщення, оскільки воно знаходиться в її приватній власності, яку вона надала Пересуньку для проведення зустрічі.

“Ви знаєте, де ви знаходитесь? Це моя приватна власність. Ви повинні взагалі покинути цю територію, тому що це моя їдальня. Розумієте чи ні? Це моя їдальня, моя будівля, моя приватна власність. Я вас не запрошувала сюди, покиньте взагалі територію”, - заявила вона.

Після цього, пише видання, один з учасників зборів вимагав від журналістки залишити приміщення, погрожуючи поламати фотоапарат. “Поламати вам фотоапарат, а?” - запитав чоловік.

При цьому, пише видання, Бриченко і надалі наполягала залишити приміщення, ображаючи журналістку. “Я вас сюди не запрошувала. Кандидат на сільського голову дав мені заяву, і це моя приватна власність, і я дозволила йому проводити тут збори. Вас я не запрошувала, тому, будь ласка, покиньте взагалі територію”, - заявила вона.

Фото - "Моє місто"

Один з учасників зборів продовжував погрожувати журналістці. “Ну, так що, поламати фотоапарат? Дівчино, залиште будівлю, поки вам не зламали обладнання”, - сказав він, силою виводячи журналістку з будівлі.

Як пише видання, на зустрічі був присутній і сам нардеп Ігор Бриченко. Спочатку він просив свою дружину заспокоїтися, а потім і сам прийняв її сторону.

Як з’ясував ІМІ, перешкоджали кореспондентці видання Олені Нефедовій. Як розповіла ІМІ Олена Нефедова, вона прибула на захід висвітлювати зустріч кандидата з виборцями.

“Я прибула туди десь за 10-15 хвилин до початку зустрічі. Мене попросили учасники цієї зустрічі показати посвідчення, я показала посвідчення “Мой город”. В принципі запитань до мене більш не було, я зайшла в приміщення, зайняла місце і почала знімати саму зустріч”, - розповіла вона.

За її словами, Світлана Бриченко почала їй перешкоджати тоді, коли вона намагалася зробити фотографії переднього плану залу.

“Я сиділа посередині приміщення, але коли я вирішила підійти ближче, тобто стати наперед і зробити фотографії переднього плану, то до мене підбігла жінка, вона - власниця даного приміщення, це дружина народного депутата Ігоря Бриченка, Світлана. Вона підбігла до мене, почала вимагати, щоб я покинула приміщення, воно називається їдальня, тому що це її власність і вона мене не запрошувала, на відміну від людей, які там були присутні”, - розповіла Нефедова.

Чоловік, який їй погрожував розбити апаратуру і вивів її із зали, так і не представився журналістці, хоча вона його про це просила.

“Вивів мене теж цей чоловік, що погрожував. Він взяв за руку і відвів фотоапарат. Але щоб застосовував таку силу, то - ні, але все одно це був тиск. Він мене корпусом відштовхував”, - розповіла журналістка.

Олена Нефедова сподівається, що правоохоронці за фактом матеріалу та викладеного на сайті видання відео порушать кримінальне провадження.

Liked the article?
Help us be even more cool!