ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Львівщині журналістів телеканалу "Перший Західний" зачинили в магазині

30.03.2020, 10:25
Фото – Перший Західний
Фото – Перший Західний

Знімальну групу телеканалу "Перший Західний" замкнули в магазині міста Кам’янка-Бузька (Львівська область) під час знімання сюжету. Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом перешкоджання.

Як повідомила директор каналу Ольга Цап у фейсбуці, 27 березня близько 11-ї години журналістка Марина Пітиляк та оператор Юрій Маковецький знімали матеріал щодо дотримання карантинних заходів у районі. Це не сподобалося одному з підприємців, власнику магазину "Дім. Сад. Город" Назару Карвацькому. Той запропонував знімальній групі зайти до магазину, зачинив її і не випускав з приміщення. 

Журналісти звернулися до поліції за фактом перешкоджання професійній діяльності. 

У Нацполіції Львівської області повідомили, що за фактом перешкоджання вже відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 171 ("Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів"). 

"27 березня близько 11.00 до поліції надійшло повідомлення від журналіста одного з регіональних телеканалів про перешкоджання його діяльності. За словами заявника, власник магазину в місті Кам’янка-Бузька зачинив його з оператором у приміщенні торгового закладу та не випускав", – йдеться в повідомленні.

Ведеться досудове розслідування.

Liked the article?
Help us be even more cool!