ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Львівщині згоріла редакція газети "Голос Самбірщини"

19.12.2019, 12:32
Фото – cvnews.cv.ua
Фото – cvnews.cv.ua

Уночі 19 грудня в Самборі (Львівська область) згоріло приміщення редакції газети “Голос Самбірщини”. Видання заявило про підпал, який пов’язує з тим, що хтось зазіхає на приміщення в центрі міста, де розміщується редакція і яке перебуває в комунальній власності Львівської облради.

Про це повідомила Zaxid.net редакторка газети “Голос Самбірщини” Марія Пукій.

За її словами, внаслідок пожежі повністю вигорів кабінет, де готується газета, усі комп’ютери. Було винесено сейф з документами, який поліція згодом знайшла неподалік редакції. Черговий номер газети мав вийти друком 20 грудня.

Як розповіла Марія Пукій, уночі пожежу ніхто не бачив і не гасив, її наслідки першою побачила бухгалтерка, яка вранці прийшла на роботу. “Двері були частково відчинені, з них ішов густий чорний дим. Усі коридори були задимлені. Найбільше вигорів комп’ютерний кабінет. Він уже повністю непридатний для праці. Вся техніка втрачена. Ми залишилися без нічого”, – розповіла редакторка.

За її словами, понад рік тому була спроба пограбування редакції газети. Тоді вибили вікно в друкарні на першому поверсі, проникли в редакцію й викрали фотоапарати. Тепер же, як стверджує Марія Пукій, відбувся підпал редакції, який вона пов'язує з тим, що хтось може зазіхати на приміщення друкарні, яке наразі перебуває в комунальній власності Львівської облради.

“Відповідно до закону ми пройшли процес роздержавлення минулого року. Зараз перебуваємо на стадії укладення угоди на оренду приміщення і друкарні, більша частина якої вже приватизована. Нашим приміщенням, площа якого 80 кв м, наразі розпоряджається управління майном спільної власності Львівської облради… Ми думаємо, що це пов’язано суто з приміщенням. Не знаємо інших мотивів. Хоча, можливо, і через діяльність, бо так чи інакше когось зачіпаємо”, – зазначила Марія Пукій.

Голова Самбірської РДА Андрій Жепко підтвердив виданню факт пожежі в редакції газети. “Це треба правоохоронців питати, чи це підпал, чи самозагорання. Редакція горіла. Що там було, детально сказати не можу”, – прокоментував він.

Обставини і причини пожежі в редакції газети зараз з’ясовує поліція.

Як повідомляв ІМІ, 29 листопада 2017 року у Самборі (Львівська область) зловмисники обікрали редакцію “Голос Самбірщини”.

7 червня 2018 року Самбірська районна рада (Львівська область) вирішила вийти зі складу засновників газети “Голос Самбірщини”.

Liked the article?
Help us be even more cool!