ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Львівщині затримали пропагандиста, який у соцмережах підтримував політику рф

01.08.2022, 15:13
Фото – СБУ
Фото – СБУ

Служба безпеки України затримала мешканця Львівської області, який поширював у соцмережах інформацію про підтримку військової агресії росії проти України та наративи про знищення держави. Про це повідомило Управління СБУ у Львівській області.

Чоловік на своїх сторінках у соцмережах пропагував “визвольне” вторгнення окупаційних військ, поширював ворожі наративи на підтримку загарбницької політики Кремля та дискредитував Збройні Сили України. 

Також, зазначає  СБУ, він неодноразово брав участь в інформаційних акціях росії та закликав до припинення існування України й створення на частині її території держави з назвою “Федеративна Республіка Україна”. 

Низка експертиз підтвердила, що поширені матеріали містили публічні заклики, спрямовані на порушення основ національної безпеки.

Підозрюваному оголошено про підозру за ч. 2 ст. 110 (зазіхання на територіальну цілісність і недоторканність України), ч. 1 ст. 161 (умисні дії, спрямовані на розпалювання національної, регіональної, расової чи релігійної ворожнечі та ненависті, на приниження національної честі та гідності), ч. 2, ч. 3 ст. 436-2 КК України (виготовлення, поширення матеріалів, у яких міститься виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України).

Чоловіка арештовано. Слідство триває.

 
 
 

 

Liked the article?
Help us be even more cool!