ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Львівщині поліція відкрила провадження через погрози журналісту

24.02.2022, 12:14

Червоноградський районний відділ поліції відкрив кримінальне провадження щодо погроз журналісту газети “Дорожній контроль Львів” Олександру Клімову.

21 лютого на інформаційному порталі “Дорожній контроль Захід” опубліковано матеріал “Розтрата понад 1,3 мільйони бюджетних коштів - підозрюють експосадовця “Львіввугілля”. 

Журналіст Олександр Клімов розповів представниці ІМІ у Львівській області: “Я знав, що попередньо були такі розкрадання. В мене є свої джерела. Я знав, що йому оголосили підозру, обрали міру запобіжного заходу особисте зобов'язання. Я чекав поки прокуратура дасть офіційну інформацію. Вони не вказували прізвищ хто саме і про кого йдеться. Я опублікував статтю в якій вказав, що це саме йдеться про Богдана Голінчака, саме про цю людину і він мене набрав”.

Журналіст опублікував запис розмови із чоловіком, який на аудіозаписі представляється Богданом Голінчаком: “- Що ти там на мене виписуєш всяку х**ню. - А що там щось неправда написано? - Я тобі говорю будеш перебіжками по місту бігати. Правда, не правда. Ти не маєш на кого писати, Олександре? Впіймаю тебе в парку обісцю і зніму на мобільний телефон. Давай, до зустрічі”. 

Опісля погроз журналіст Клімов написав заяву в поліцію щодо погрози від колишнього керівника одного з підрозділів державного підприємства “Львіввугілля” Богдана Голінчака.

Нацполіція внесла відомості до державного реєстру досудових розслідувань за статтею 345-1 Кримінального кодексу України. «Погроза або насильство щодо журналіста». Санкція статті передбачає виправні роботи на строк до двох років, або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на строк до трьох років.

Свої матеріали Олександр Клімов публікує на сайті “Дорожній Контроль Захід”. Ось деякі з них: матеріал від 28 січня 2022 року “Як фірма депутата від європейської солідарності освоїла майже 4 мільйони гривень”, від 30 січня 2022 року “Хто замінив двері в УКБ Львівської ОДА?!?!”, тощо.

Liked the article?
Help us be even more cool!