ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Луганщині загинув пресофіцер міноборони РФ, який супроводжував пропагандистів ВГТРК

Євгеній Половодов. Фото – скрін з відео пропагандистської ВГТРК

Біля Кремінної (Луганська область) загинув пресофіцер міноборони РФ Євгеній Половодов.

Про це йдеться в сюжеті луганської філії пропагандистської ВГТРК.

Також телеграм-канал "Вести Луганська" оприлюднив відео, як надають допомогу їхнім пропагандистам у лікарні.

Як повідомляв ІМІ, 10 квітня 2024 року в луганській філії російської ВГТРК, яку окупанти створили на захопленій частині Луганської області, повідомили, що їхні пропагандисти Денис Шум та Артем Юндас потрапили під обстріл поблизу Кремінної.

Судячи з фото Артема Юндаса, оприлюдненого в телеграм-каналі пропагандистів, він носить бронежилет і шолом зеленого кольору. Також пропагандисти оприлюднили момент обстрілу, на якому Артем Юндас не тільки в зелених шоломі та бронежилеті, а й у камуфльованому одязі. 

За словами директорки Інституту масової інформації Оксани Романюк, це неприпустимо для журналістів і прирівнює їх до комбатантів. Шолом та бронежилет мають відрізнятися кольором від військових, наприклад бути синього кольору.

Нагадаємо, що на окупованих територіях України не працюють незалежні медіа. Окуповуючи громади, росіяни нищили редакції українських медіа катували та переслідували журналістів.

За даними ІМІ, з 2014 до 2024 року росіяни вбили 83 медійників. Зокрема, від початку повномасштабного вторгнення загинуло 76 медійників, 10 з них – під час виконання професійної діяльності. 66 – як учасники бойових дій або внаслідок російських обстрілів чи катувань.

Liked the article?
Help us be even more cool!