ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Луганщині підозри отримали колаборанти, які впроваджують стандарти освіти РФ

05.07.2023, 15:20
Фото – Прямий
Фото – Прямий

СБУ повідомила про підозру в колаборанційній діяльності начальниці "управления образования администрации города Антрацита и Антрацитовского района ЛНР", повідомила пресслужба ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

За даними слідства, посадовиця впроваджує російські стандарти в навчальному процесі, організує перепідготовку вчителів "освітніми спеціалістами РФ" та забезпечення шкіл російськими підручниками.

Також за даними СБУ, призначені окупантами "директори" "государственных общеобразовательных учреждений ЛНР" "Белолуцкая гимназия", "Сватовская гимназия", "учебно-воспитательный комплекс "Денежниковская школа" організували навчальний процес відповідно до "освітніх стандартів" РФ та угруповання "ЛНР".

"У школах розміщено символіку РФ та "ЛНР". Викладання та виховний процес, які здійснюються російською мовою, спрямовані на формування в школярів російського "патріотизму", російського "погляду" на українську мову, історію та культуру", – зазначили в СБУ.

Як повідомляв ІМІ, співробітники СБУ повідомили про підозру 64-річній жительці міста Вовчанськ, яка під час тимчасової окупації Харківської області добровільно співпрацювала з представниками росіян.

 

Liked the article?
Help us be even more cool!