ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Львівщині сільський голова вирвав мікрофон у журналістки "ВІП Розслідування"

31.10.2018, 13:16
Фото - Мар'яна Сич

Сільський голова села Гребенів (Львівська область) Ярослав Кожан перешкоджав роботі журналістів проекту “ВІП Розслідування” (виходить на телеканалі “ПравдаТУТ Львів”), які намагалися взяти в нього коментар щодо його діяльності. Зокрема, вирвав мікрофон у журналістки проекту Юлії Янішевської.

Про це ІМІ повідомила редакторка проекту “ВІП Розслідування” Мар’яна Сич.

Інцидент стався 23 жовтня в селі Гребенів, куди журналісти приїхали, щоб розпитати про кримінальні провадження, відкриті поліцією щодо сільського голови.

Спершу під час зустрічі на вулиці сільський голова від знімальної групи втік, розповіла журналістка.

“А згодом із своїм товаришем із приватного подвір’я лаявся та погрожував кореспондентам. Казав, що “ти до завтра не доживеш, йди нахрен звідси, швабра”. Далі Ярослав Кожан вийшов на дорогу, вирвав з рук журналістки мікрофон і викинув техніку”, – розповіла Мар’яна Сич.

За словами журналістки, знімальна група навідалася в сільраду, щоб запитати Ярослава Кожана, “на що витрачалися державні кошти, які були призначені на будівництво дитячого садочку, який досі недобудований, чому будівля замість двох поверхів – одноповерхова і на якій підставі сільський голова отримував премії та матеріальні допомоги для вирішення соціально-побутових питань без погоджень із депутатами сільської ради”.

Після інциденту знімальна група – журналістка Юлія Янішевська та оператор Роман Бучко – написала заяву до поліції за 171-ю статтею Кримінального кодексу України ("Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів").

Liked the article?
Help us be even more cool!