ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Київщині журналісту розбили вікна будинку і кинули пляшку з бензином (Оновлено)

27.04.2020, 10:00
Фото – Нацполіція
Фото – Нацполіція

У місті Тетіїв (Київська область) 25 квітня невідомі розбили вікна в будинку, що належить місцевому журналісту, і кинули до кімнати пластикову пляшку з рідиною. 

Про це повідомляється на сайті поліції Київської області.

Згідно з повідомленням, займання не сталося, ніхто не постраждав: господарі на той час були відсутні.

На місці події працювали слідчо-оперативна група Тетіївського відділення поліції, експерти, які виявили та вилучили камінь і поліпропіленову пляшку об’ємом 1,5 л, частково заповнену рідиною з різким запахом бензину. 

Як повідомив потерпілий поліцейським, напад він пов’язує зі своєю професійною діяльністю.  

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 347-1 ("Умисне знищення або пошкодження майна журналіста") Кримінального кодексу України. Поліцейські встановлюють усі обставини події, проводяться слідчо-оперативні заходи щодо встановлення та затримання осіб, які скоїли злочин.

Як повідомляється на фейсбук-сторінці “ВО “Свобода” Київська область”, напад скоєно на будинок активіста, представника пресслужби Тетіївської районної організації ВО “Свобода” Ігоря Савлука.

Дана подія, повідомляє "Свобода", пов’язана зі скандалом навколо сміття, яке везуть з міста Львів то Тетієва.

Як зазначається у дописі, депутати Тетіївської міської ради, за ініціативи фракції ВО “Свобода” направили звернення з вимогою зупинити поповнення Тетіївського сміттєзвалища Львівським сміттям до місцевої, Київської обласної Прокуратури, Управління поліції та Управління екології та природних ресурсів.

“У наших активістів склалося враження, що хтось дійсно гальмує розслідування. І ці підрозри не були безпідставними. 24 квітня 2020 року тетіївський активіст, представник прес-служби Тетіївської районної організації ВО "Свобода" Ігор Савлук став свідком та зафіксував на відео спільне розпивання алкогольних напоїв прокурором та керівництвом міста на території Тетіївського райвійськкомату. Ігор вже неодноразово чув на свою адресу погрози за активну позицію щодо проблеми Львівського сміття. Сьогодні вночі ці погрози втілились на практиці: у вікно його оселі влетіла пляшка з бензином. Ніхто на щастя не постраждав, господарі були відсутні. Чи була це спроба підпалу чи намагання ще раз залякати активіста - з’ясує слідство”, - прокоментував голова Тетіївської районної організації ВО “Свобода”, депутат Тетіївської міської ради Ігор Ходань.

В коментарі ІМІ Ігор Савлук повідомив, що він є журналістом від ВО “Свобода” і викладає всю інформацію в інтернеті. Зокрема, його розслідування виходять на 45 каналі (Ююіла Церква). 

“У нас в районі веду 6 років розслідування по розкрадання коштів міським головою. Всю цю інформацію викладаю в інтернет мережі. Справа відкрита по пошкодженню майна журналіста”, - сказав він.

Liked the article?
Help us be even more cool!