ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Київщині журналістів не пускали на сесію ОТГ, пояснюючи карантинними обмеженнями

12.04.2021, 13:29
Фото – скріншот з відео Трибуна-Бровари
Фото – скріншот з відео Трибуна-Бровари

Знімальну групу інтернет-видання “Трибуна-Бровари” не пускали 8 квітня на засідання сесії ради Великодимерської об'єднаної територіальної громади Київської області, аргументуючи карантинними обмеженнями.

Про це ІМІ повідомила головна редакторка видання Ірина Ющенко, яку не пускали разом з оператором.

Журналісти приїхали висвітлювати сесію, зокрема питання призначення старости села Богданівка.

За словами журналістки, невідомий чоловік, який стояв на вході до сесійної зали, не пускав туди знімальну групу. Також відмовлявся пустити журналістів голова Великодимерської ОТГ Анатолій Бочкарьов – через карантинні обмеження.

“Один з охоронців без розпізнавальних знаків стояв на дверях, мене не пропускав. Я показала своє посвідчення, натомість він представитися відмовився. Аргумент його: “Я не буду з вами спілкуватися”. Пізніше вже сказав: “Давайте я запитаю голову ОТГ: якщо допустять, то пущу”. Він привідчинив двері й почав консультуватись. … Вийшов селищний голова, і він мені аргументував відмову посиленням карантину і тим, що ми там не помістимося, бо наповнена зала”, – розповіла Ірина Ющенко.

Як видно у відеосюжеті, голова ОТГ заперечував, що перешкоджає журналістам, натомість заявляв, що журналісти зривають сесію і порушують карантинне законодавство.

“Ви не зривайте сесію! Ви порушуєте карантинне законодавство”, – сказав голова журналістці.

Знімальній групі все-таки вдалося протиснутися до сесійної зали й відзняти матеріал для сюжету, незважаючи на те що деякі з депутатів вимагали від журналістів залишити залу засідань. 

До поліції журналісти звертатися не збираються.

Liked the article?
Help us be even more cool!