ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Київщині затримали "послідовницю" Стремоусова, яка поширювала російську пропаганду

20.01.2023, 13:43
Фото – СБУ
Фото – СБУ

Служба безпеки України викрила "послідовницю" підозрюваного в держзраді блогера Кирила Стремоусова, яка намагалась організувати в Київській області розгалужену мережу поширення в інтернеті кремлівських наративів щодо війни в Україні. Про це повідомляється на сайті СБУ.

За даними слідства, нею виявилася громадянка РФ, яка 2007 року приїхала до України та оселилася в Бучанському районі Київщини. Спочатку вона брала участь у замовних мітингах антивакцинаторів, організованих Стремоусовим у Києві. Задокументовано, що жінка підтримувала також тісний зв’язок із дружиною колаборанта.

Після повномасштабного вторгнення фігурантка ввійшла до потужної мережі інтернет-агітаторів у столичному регіоні, до якої входило ще понад 20 осіб. Учасники мережі систематично розповсюджували ворожий контент у підконтрольних телеграм-каналах та інших соцмережах, зокрема заборонених в Україні.

"Зловмисниця розповсюджувала пропагандистські матеріали, отримані від кураторів з РФ, які перебувають на тимчасово окупованих територіях Херсонської області та АР Крим", – йдеться в повідомленні.

Під час обшуку за місцем проживання фігурантки справи правоохоронці виявили російські паспорти, заборонену символіку та мобільний телефон, з якого вона адмініструвала пропагандистську групу.

На підставі зібраних доказів СБУ повідомила жінці про підозру за ч. 2 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників).

Наразі їй обрано міру запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту. Триває розслідування.

Liked the article?
Help us be even more cool!