ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Київщині від обстрілів окупантів загинула журналістка Оксана Гайдар. Відкрито справу

11.05.2022, 12:52

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом загибелі від російських обстрілів журналістки, блогерки Оксани Гайдар (Руда Пані) та її матері Лідії Гайдар. 

Про це ІМІ повідомили в Офісі генерального прокурора.

За даними слідства, тіла обох жінок були виявлені 7 квітня в саду в одному з дворів села Шевченкове Броварського району Київської області. Вони загинули від травм, отриманих унаслідок вибухів.

Кримінальне провадження було відкрите 8 квітня за частиною 2 статті 438 Кримінального кодексу України (“Порушення законів та звичаїв війни”).

Оксана Гайдар народилася в Києві. Закінчила факультет журналістики Київського національного університету ім. Шевченка. Її батько Юрій Гайдар був заступником редактора “Спортивної газети”. Останніми роками вона мешкала в Москві, але з початком широкомасштабного вторгнення рф повернулася до України, де мешкала її мама. Село було окуповане росіянами.

Оксана Гайдар була відомою під псевдонімом Руда Пані, у своєму Twitter-акаунті публікувала історичні дописи, в яких засуджувала політику росії.

Останній твіт вона написала 11 березня, в якому повідомила про ситуацію на окупованій росіянами Київщині.

“Від учора в нас немає світла, ледь животіє інтернет. Русня нікому не дає виїхати – стріляє по автівках та навіть по велосипедах на смерть. Можна лише тихо сидіти по хатах. Гуманітарна катастрофа – питання максимум місяця. Твіттер я видаляю, сподіваюся, ще побачимось. Все буде Україна!” – написала Руда Пані.

Liked the article?
Help us be even more cool!