ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Київщині затримали журналістку з Казахстану. Вона перебуває в ізоляторі у Вишгороді

23.10.2017, 10:34
Жанара Ахмет, фото - Радіо Свобода

Журналістка і блогерка з Казахстану Жанара Ахмет була затримана на Київщині 21 жовтня у зв’язку з розшуком по лінії Інтерполу і перебуває в ізоляторі тимчасового тримання у місті Вишгород Київської області. Про це Радіо Свобода повідомив один з її адвокатів Владислав Грищенко.

“Її затримали, склали протокол про затримання. Затримали її в Києво-Святошинському районі Київської області. Підставою затримання було те, що вона перебуває у міжнародному розшуку по лінії Інтерполу, оголошена у розшук Казахстаном за статтею 177 Кримінального кодексу Казахстану (“Шахрайство” – ред.). Вона зараз перебуває у Вишгородському ІТТ”, – зазначив адвокат.

За його словами, 23 жовтня в Києво-Святошинському суді Київської області буде розглядатись питання про обрання для Жанари Ахмет “тимчасового арешту в рамках екстрадиційної процедури”.

Як повідомив адвокат затриманої, у жінки є малолітній син, який зараз під опікою знайомих, бо рідних в Україні у журналістки немає.

Факт затримання і місце її нинішнього перебування виданню підтвердив речник Нацполіції Київської області Микола Жукович.

“Вона перебуває в ізоляторі тимчасового тримання у Вишгороді. Вона затримана згідно зі статтею 208 Кримінально-процесуального кодексу (“Затримання уповноваженою службовою особою” – ред.). Завтра-післязавтра вона буде доправлена до суду і суд буде обирати міру запобіжного заходу. Вона затримана через те, що була у розшуку по лінії Інтерполу. У нас є 72 години для того, щоб доправити її до суду і суд обрав подальшу міру запобіжного заходу до того моменту, коли вона буде передана органам іншої держави”, – повідомив Жукович.

Сама Жанара Ахмет на сторінці у Facebook заявила, що чекатиме суду 23 жовтня і сподівається на підтримку громадськості.

“Я прошу нікого не хвилюватись, я також спокійна. До понеділка пережити можна в камері, і в понеділок буде суд”, – звернулася жінка у відео, яке розмістила в соцмережі.

Раніше у ЗМІ з’явилася інформація про затримання у Києві журналістки з Казахстану Жанари Ахмет, якій у її країні інкримінують кримінальні правопорушення, що жінка називає політично мотивованим переслідуванням. Жанара Ахмет прибула до України з неповнолітнім сином навесні цього року.

Жанара Ахмет публікувалася в опозиційній газеті Казахстану “Трибуна”, а також як блогер висвітлювала боротьбу опозиції Казахстану з порушеннями з боку влади.

Liked the article?
Help us be even more cool!