ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Хмельниччині у квітні зареєстрували дев’ять суб’єктів у сфері медіа

29.05.2024, 18:00
Альона Береза

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення у квітні зареєструвала дев’ять суб’єктів у сфері медіа, що працюють на Хмельниччині. Відповідні рішення Нацрада ухвалила на своїх засіданнях 11 та 25 квітня.

Всі заявники реєстрували друковані медіа. 

На засіданні 11 квітня на реєстрацію подалися від області шість заявників: два навчальні заклади, редакції двох газет та дві фізичні особи.

Тож Нацрада зареєструвала суб’єктами у сфері друкованих медіа навчально-реабілітаційний заклад вищої освіти “Кам’янець-Подільський державний інститут” із журналами: “Інклюзія і суспільство” і “Соціальна робота та психологія. Освіта і наука”. Також Хмельницький кооперативний торговельно-економічний інститут із журналом “Трансформаційна економіка” та “Збірником наукових праць Хмельницького кооперативного торговельно-економічного інституту”. 

Крім того, члени Нацради зареєстрували дві друковані газети: 

  • “Колос” (ПП “Редакція газети “Колос”, селище Стара Синява Хмельницької області);
  • “Наше місто” (ТОВ “Редакція газети “Наше місто”, Старокостянтинів).

Найбільше – одразу 24 друковані видання (20 газет, три календарі, один журнал) – зареєстрував Сергій Іщук з Хмельницького. 15 видань всеукраїнські, дев'ять обласні. Усі газети й календарі публікуються українською і російською мовами. Лише журнал – одночасно трьома мовами: українською, російською, англійською. Також декілька друкованих видань зареєстрував Василь Фурманчук з Хмельницького. 

Під час засідання 25 квітня на реєстрацію подали три заявники: один навчальний заклад та дві газети.

Нацрада зареєструвала три друковані газети:

  • “Проскурів” (ТОВ “Газета “Проскурів”, Хмельницький); 
  • “Поділля”, “Є” (ПП “Редакція “Є”, Хмельницький).

Одночасно 11 друкованих видань, які розповсюджуються і в Україні, й у світі, зареєстрував Хмельницький національний університет. За інформацією Нацради, видання університету публікуються вісьмома мовами – українською, англійською, німецькою, польською, чеською, словацькою, болгарською, словенською. 

Нагадаємо, у березні Нацрада зареєструвала 12 суб’єктів у сфері медіа. На кінець квітня 2024 року в області всього було зареєстровано 33 суб’єкти у сфері медіа.

Liked the article?
Help us be even more cool!