ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Хмельниччині суд арештував майно жінки, яка разом зі своїми дітьми шпигувала на користь РФ

Жителька Кам’янець-Подільського району (Хмельницька область) разом зі своїми дітьми за гроші передавала російській ФСБ інформацію про українських військових. Їх обвинувачують у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).

Про це стало відомо з ухвали Хмельницького міськрайонного суду від 27 травня 2024 року.

Суд наклав арешт на її мобільний телефон та на чверть частки квартири.

У вироку зазначено, що громадянка України мала негативне ставлення до чинної влади України та була прихильницею проросійських поглядів. На замовлення представника ФСБ вона неодноразово передавала інформацію про місця дислокації Збройних сил України, блокпости, місця проживання військових, про під'їзні дороги до в'їзду в частини, периметр території, місце розташування контрольно-пропускних пунктів, систем спостереження, охорони та оборони, розміщення постів на території Кам’янець-Подільського району. Те саме робили її донька та син.

За потреби жінка та її діти на власному авто об’їжджали окремі місця.

“На участь у цій діяльності вони добровільно та усвідомлено надали згоду, тим самим вступивши у попередню змову на вчинення злочину”, – йдеться в ухвалі суду.

З російськими кураторами спілкувалися в  телеграмі та однокласниках. З лютого до травня 2024 року вони передавали інформацію про місця перебування українських бійців, позначаючи їх на супутниковій карті Google Maps.

Їх затримали після виконання одного із завдань.

За весь час роботи на окупантів підозрювані отримали 20 тисяч гривень: двічі платіж був по 5 тис. грн та один раз – на 10 тис. грн.

“Дослідивши надані матеріали клопотання, слідчий суддя дійшов до висновку про можливість часткового задоволення клопотання слідчого та накладення арешту з тимчасовим позбавленням права на відчуження, розпорядження та користування на майно жінки: мобільний телефон червоного кольору марки Samsung моделі Galaxy A10S з метою збереження речових доказів, 1/4 частки квартири, яка їй належить на праві сумісної власності, з метою забезпечення конфіскації майна як виду покарання”, – йдеться в ухвалі.

Liked the article?
Help us be even more cool!