ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Херсонщині охоронець відібрав телефон журналіста, на який той вів зйомку

02.08.2021, 10:00
Фото - tsn.ua
Фото - tsn.ua

У місті Генічеськ Херсонської області 31 липня представник охоронної фірми відібрав у журналіста херсонського інтернет-видання нього мобільний телефон, на який останній проводив відеозйомку.

Про це повідомляється на сайті Національної поліції Херсонської області.

Як повідомив начальник районного підрозділу поліції Сергій Балута, на даний час між двома розташованими на території міста підприємствами тривають спірні питання стосовно ділянки залізничної колії, якою фірми користуються для своєї діяльності. Нещодавно одним із підприємств частина колії була демонтована. 

“31 липня інша фірма під наглядом представників охоронного підприємства проводила відновлювальні роботи. Цей процес на мобільний телефон знімав представник херсонського інтернет-видання. Один із охоронців заборонив журналістові себе знімати та начебто відібрав у останнього гаджет, який через деякий час повернув”, - розповів Балута.

За  даним фактом слідчі Генічеського відділу поліції відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст.171 Кримінального кодексу України “Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів”. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу в сумі до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешту на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років.

Liked the article?
Help us be even more cool!