ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Харківщині викрили колаборантку, яка розповсюджувала газету "Харьков Z"

Харківська обласна прокуратура повідомила про підозру в колабораціонізмі мешканці Куп’янська, яка розповсюджувала пропагандистську газету “Харьков Z”. Про це повідомили облпрокуратура та речник Управління СБУ в Харківській області Владислав Абдула.

За даними слідства, 39-річна підозрювана в червні 2022 року добровільно пішла на співпрацю з ворогом і обійняла посаду “в. о. завідувача Великобурлуцького відділення надання соціальних послуг державної установи Територіальний центр соціального обслуговування ВЦА Куп’янського району”.

За даними правоохоронців, фігурантка отримувала “гуманітарну допомогу” в окупаційній адміністрації, розповсюджувала її серед місцевих жителів і своїх підлеглих. Також підозрювана брала участь у нарадах з керівниками окупаційної адміністрації, проводила набір нових співробітників до очолюваного нею відділення, займалася питанням нарахування заробітної платні та розповсюджувала пропагандистську газету “Харьков Z”. У цій газеті заперечувався факт нападу Росії на Україну та пропагувалася легітимність окупаційної влади, зазначив Владислав Абдула.

Свої обов’язки підозрювана виконувала до часу деокупації регіону. Після звільнення українськими військами колаборантка переїхала спочатку до Одеси, а потім втекла до Росії. Правоохоронці заочно повідомили їй про підозру за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Liked the article?
Help us be even more cool!