ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Харківщині судитимуть жінку, яка виправдовувала збройну агресію РФ та поширювала радянську символіку

Богодухівська окружна прокуратура (Харківська область) відправила до суду обвинувальний акт стосовно 51-річної жінки. Її обвинувачують у публічному використанні символіки комуністичного тоталітарного режиму, виправдовуванні, визнанні правомірною збройної агресії РФ проти України (ч. 1 ст. 436-1, ч. 1 ст. 436-2 КК України), повідомила Харківська обласна прокуратура.

За даними слідства, ще з 2021 року мешканка м. Валки на власних сторінках у соціальних мережах, зокрема заборонених в Україні, поширювала дописи із символікою комуністичного тоталітарного режиму. 

На світлинах, зокрема, зображені серп і молот, георгіївська стрічка, п’ятикутна зірка, прапор і герб СРСР. Фотографії жінка супроводжувала підписами, вітаючи своїх читачів “с праздником Великого Октября”.

Фото – пресслужба Харківської обласної прокуратури

Після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну обвинувачена брала активну участь у проросійських чатах у Telegram. 

“Там жінка ділилася своєю позицією – запевняла інших користувачів, що президент РФ “гуманный”, стверджувала, що “Харьков скоро будет Россией”, та повторювала тези роспропаганди”, – зазначили в прокуратурі.

Крім того, жінка негативно висловлювалася про українських патріотів та схвалювала дії російських військових на території України. 

“Протиправний характер висловлювань зловмисниці підтверджено відповідним висновком експертизи”, – додали в прокуратурі.

Жінку судитимуть у Валківському районному суді Харківської області. Їй загрожує до трьох років позбавлення волі.

Liked the article?
Help us be even more cool!