ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Харківщині слідчі повідомили директорці ліцею про підозру в колабораційній діяльності

27.03.2023, 11:04
Фото – Радіо Свобода
Фото – Радіо Свобода

У Харківській області слідчі повідомили директорці ліцею Старосалтівської селищної ради про підозру в скоєнні колабораційної діяльності: під час окупації вона впроваджувала російські стандарти освіти.

Про це повідомила пресслужба ГУ Нацполіції в Харківській області.

"56-річну жінку окупанти перепризначили на посаду директора та створили "Хотомлянскую общеобразовательную школу І–ІІІ степеней" на базі колишнього ліцею. Перебуваючи на посаді, директорка зібрала весь персонал навчального закладу та повідомила про впровадження стандартів освіти Російської Федерації, викладання предметів російською мовою. Жінка склала списки вчителів, які згодні працювати під керівництвом окупаційної влади з подальшим виїздом на проходження курсів підвищення кваліфікації до РФ", – йдеться в повідомленні.

Також вона надавала вказівки щодо підготовки приміщень школи до нового навчального року.

Поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 3 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає виправні роботи на строк до двох років, або арешт на строк до шести місяців, або позбавлення волі на строк до трьох років із забороною обіймати певні посади або вести певну діяльність на строк від 10 до 15 років.

Як повідомляв ІМІ, контррозвідка Служби безпеки України викрила розгалужену агентурну мережу ФСБ РФ під час масштабної спецоперації в Харківській та Донецькій областях. До її складу  входило восьмеро місцевих жителів.

 

Liked the article?
Help us be even more cool!