ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Харківщині розробили мережу безпечних освітніх просторів – Синєгубов

На сьогодні Харківщина має 19 проєктів безпечних освітніх просторів на наступний рік. Крім Харківського, у пріоритеті – Красноградський і Лозівський райони.

Про це в інтерв'ю Укрінформу розповів начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Стартувало будівництво з Харківського району, і одразу виникла проблема з розподіленням грошей.

"Коли надійшла освітня субвенція на цей напрямок, уже був серпень. А кошти не перехідні, тобто ми мали досить оперативно їх розподілити. Взяли проєкти, які вже були готові. Це по-перше. А по-друге, враховували, що, наприклад, у Коротичі взагалі немає жодного бомбосховища. Тому ми обрали цю локацію – поруч із закладом освіти та селищною радою. Тобто це планується як безпечний хаб не лише для школярів", – пояснив Олег Синєгубов.

Він зазначив, що схожа ситуація в Люботині. У цих населених пунктах дітей намагатимуться перевести на офлайн- або змішану форму навчання.

"На сьогодні в нас є вже 19 проєктів безпечних освітніх просторів на наступний рік. Крім Харківського, у пріоритеті – Красноградський і Лозівський райони, для яких ми повністю розробили мережу. У Лозовій завдяки американському меценату пану Говарду Баффету будують шкільну фабрику-кухню. Під цей проєкт ми розбудуємо безпечне освітнє середовище, щоб відкрити офлайн-навчання", – говорить Олег Синєгубов.

Мережу планують зробити до 1 вересня наступного року. За словами Синєгубова, у навчальних закладів Харківщини є потреба в майже 1350 захисних спорудах. Це школи, дитсадки, профтехосвіта, виші. Водночас область має лише 125 захисних споруд для освітніх закладів, які ще треба привести до ладу. З них 115 – протирадіаційні укриття.

На початку листопада 2023 року Олег Синєгубов повідомив, що в Харкові розпочали будівництво першої в Україні підземної школи.

В укритті зможе одночасно перебувати близько 500 людей – саме стільки учнів та вчителів у місцевій загальноосвітній школі. Крім того, під час тривог тут можуть ховатися люди із сусіднього дитсадка, офісів та інших закладів.

Liked the article?
Help us be even more cool!