ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Харківщині поліцейські затримали жінку, яка знімалась у відео пропагандистів РФ

02.11.2022, 13:44
Фото – Нацполіція
Фото – Нацполіція
У Харківській області правоохоронці затримали жінку, яка під час окупації села Манцівка брала участь у зніманні контенту російських пропагандистів.
 
Про це повідомив начальник ГУ Нацполіції в Харківській області Сергій Болвінов.
 
За його словами, затримана – 60-річна Людмила – народилася в селищі Миронівське Донецької області. У 2014 році переїхала до Манцівки на Харківщину. 
 
"Ця жінка вже бачила війну РФ проти України з 2014 року, але все одно підтримувала “руський мир”. Більш того, переїхала вона до Харківської області, а не до росіян", – зауважив Болвінов
 
Він нагадав, що Великий Бурлук та села навколо нього росіяни окупували 25 лютого.
 
"Із самого початку окупації Людмила підтримувала збройну агресію проти України та окупаційну адміністрацію. 5 вересня, ще під час окупації, вона взяла участь у зйомках сюжету російського "Першого каналу", де розповіла про позитивні настрої щодо окупації, прославляла та виправдовувала дії представників РФ", – додав Сергій Болвінов.
Скрін з відео пропагандистів
 
Він зазначив, що слідчі Слідчого управління за оперативним супроводом оперативників УСР в Харківській області зібрали всі докази – відеоматеріали та свідчення місцевих мешканців – і видали підозру жінці у вчиненні кримінального правопорушення (злочину), передбаченого ч. 6 ст. 111-1 КК України.
Санкція цієї статті – позбавлення волі на строк від 10 до 12 років із забороною обіймати певні посади або вести певну діяльність на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.
 
Як повідомляв ІМІ, у Дніпрі засудили чоловіка, який передавав російському блогеру інформацію про важливі об’єкти та переміщення військ.
 
 
Liked the article?
Help us be even more cool!