ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Харківщині оголосили про підозру директору ліцею, який запровадив навчання російською

20.03.2023, 15:26
Фото – hk.npu.gov.ua
Фото – hk.npu.gov.ua

Правоохоронці повідомили про підозру в колабораційній діяльності чоловіку, який під час окупації обіймав посаду директора одного з ліцеїв у Вовчанський об'єднаній територіальній громаді. Про це повідомляється на сайті Нацполіції в Харківській області.

За даними слідства, 31-річний підозрюваний впроваджував стандарти освіти держави-агресора в навчальному закладі “Юрченківський ліцей Вовчанської міської ради”. Під час окупації села Юрченкове Чугуївського району чоловік добровільно погодився співпрацювати з представниками окупаційної адміністрації РФ та був призначений на посаду директора ліцею.

Колективу ліцею він повідомив про впровадження там стандартів освіти РФ, а також що освітній процес проводитиметься російською мовою. 

“Він зібрав списки вчителів, які згодні працювати під керівництвом окупаційної влади з подальшим виїздом на проходження курсів підвищення кваліфікації в Росію до міста Бєлгород”, – повідомляє поліція.

Фото – hk.npu.gov.ua

Під час обшуку в ліцеї слідчі вилучили 445 підручників, виданих відповідно до вимог стандартів освіти держави-агресора. Книги були завезені до міста Вовчанськ під час окупації.

Про підозру чоловіку повідомили 18 березня за ч. 3 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає виправні роботи на строк до двох років, або арешт на строк до шести місяців, або позбавлення волі на строк до трьох років із забороною обіймати певні посади або вести певну діяльність на строк від 10 до 15 років.

Liked the article?
Help us be even more cool!