ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Харківщині герой сюжету перешкоджав роботі журналістів СТБ та 1+1

20.01.2022, 13:28
Фото – скріншот з відео Марії Малєвської
Фото – скріншот з відео Марії Малєвської

У селищі Рогань Харківської області 18 січня герой сюжету про проблемну родину накинувся на знімальні групи телеканалів СТБ та 1+1 під час його інтерв'ювання.

Про це ІМІ повідомила журналістка СТБ Марія Малєвська, що знімала сюжет.

У сюжеті йшлося про дівчинку, яку забрали до лікарні, бо її кілька днів не пускала додому мати. Чоловік, до якого звернулися журналісти, є співмешканцем жінки. Його запитували, чому не пускали дівчинку додому, коли він бачив її востаннє.

Спочатку чоловік поводився люб'язно, а потім почав виявляти агресію, нецензурно висловлюватися на адресу журналістів.

Марія Малєвська розповіла, що внаслідок нападу ніхто зі знімальних груп не постраждав. 

“Я не знаю, чому він почав. Ймовірно, через стан сп'яніння. В принципі, вся наша бесіда викладена у відео. Він замахувався по камерах, бив рукою по штативу, коли оператор плюсів намагався штативом від нього відгородитися”, – розповіла Марія, додавши, що пошкоджень техніки немає.

За цим фактом поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 1 ст. 171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до трьох років обмеження волі.

“20 січня в ході моніторингу соціальної мережі Інтернет на одному з телеграм-каналів виявлено відеосюжет, на якому чоловік перешкоджав законній професійній діяльності журналістів. Під час зйомки відеосюжету біля будинку по вулиці Горького в селищі Рогань Харківської області правопорушник висловлювався в бік журналістів нецензурною лайкою та намагався припинити зйомку”, – повідомляє поліція.

Проводяться необхідні слідчі дії для притягнення правопорушника до відповідальності.

Liked the article?
Help us be even more cool!