ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Громадському радіо стартував новий подкаст "Чоловіки про культуру ненасильства"

25.04.2023, 12:00
Фото – Громадське радіо
Фото – Громадське радіо

На Громадському радіо стартував новий проєкт про гендерну рівність – подкаст “Чоловіки про культуру ненасильства” з ведучими Анастасією Багалікою та Андрієм Куликовим. Це спільний проєкт із громадською організацією “Жінки в медіа”, повідомляє мовник.

“Подкаст побудований на принципі “рівний – рівному”, коли саме чоловіки пояснюють іншим чоловікам, у чому проблема та що ми всі можемо зробити на своєму місці. Схожі принципи лягли в основу глобального руху HeForShe від ООН Жінки. Це відверта розмова, у якій Анастасія Багаліка та Андрій Куликов спілкуються з чоловіками, котрі розуміють цінність культури ненасильства, докладаються до боротьби за гендерну рівність”, – йдеться в повідомленні.

Гостем першого випуску подкасту був перекладач, письменник та співзасновник проєкту “Твоя підпільна гуманітарка” Остап Українець. Він поділився тим, що вплинуло на його уявлення про стать та гендер у дитинстві. 

Подкаст виходитиме у прямому ефірі Громадського радіо о 15:10 в неділю. Також публікуватиметься з текстом на сайті Громадського радіо та на подкаст-платформах.

“Гендерна рівність – це не тільки про жінок. До цього процесу обов’язково мають бути залучені чоловіки й хлопці. Й одна з найважливіших тем – це подолання гендерно зумовленого насильства. І тут варто говорити також про джерела, про саму культуру ненасильства та надавати слово чоловікам”, – наголосила голова ГО “Жінки в медіа”, членкиня Комісії з журналістської етики Ліза Кузьменко.

Як повідомляв ІМІ, раніше Громадське радіо створило радіофільм “Зустрінемось на Драмі” про Маріупольський театр.

Liked the article?
Help us be even more cool!