ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На фронті зник безвісти військовий, вінницький журналіст Тарас Борисюк

На фронті на Харківщині безвісти зник військовослужбовець, вінницький журналіст Тарас Борисюк. Про це повідомила редакція газети “33 канал”.

За даними медіа, на розтиражованому російською пропагандою відео з катуванням українських військовополонених є бійці 172 батальйону 120 бригади ТрО Збройних сил України.

“Полонені, над якими знущались рашисти на оприлюдненому ролику омбудсмена України, – це наші земляки. […] Ми спробували зібрати максимум інформації про ці трагічні дні. Саме під час них пропав безвісти наш колега, капітан 172 батальйону Тарас Борисюк, журналіст, доброволець ЗСУ, в минулому редактор вінницьких газет. За словами свідків, він потрапив у засідку, коли поїхав медичним авто із колегами на прохання важкопоранених”, – пише видання.

Зниклий безвісти військовий, журналіст Тарас Борисюк, фото – фб-сторінка Тараса Борисюка

Видання нагадує, що 172 батальйон бригади тероборони з Вінниччини став одним з тих підрозділів, які першими зустрічали ворога під час наступу на Харківщині в травні 2024 року. Тоді окупантам вдалося захопити позиції оборонців.

Ще у квітні Тарас Борисюк, за словами вінницького письменника Михайла Каменюка, лікувався в шпиталі. Потім повернувся на бойові позиції на Харківщині.

Тарас Борисюк народився 4 вересня 1965 року в місті Тернополі. Протягом десятків років працював у вінницькій журналістиці, був незмінним редактором “Нової вінницької газети”.

Liked the article?
Help us be even more cool!