ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На фронті загинув військовий, журналіст із Житомирщини Володимир Петренко

Володимир Петренко. Фото – фейсбук Володимира Петренка
Володимир Петренко. Фото – фейсбук Володимира Петренка

На фронті загинув військовослужбовець, колишній редактор житомирського видання “Полісся. today” Володимир Петренко. Про це повідомляють “Полісся. today” та Малинська міська рада.

Він загинув 22 лютого 2024 року біля села Синьківка Купʼянського району Харківщини під час російського мінометного обстрілу. Володимиру був 31 рік.

Був мобілізований у грудні 2023 року, після навчального центру потрапив на Купʼянський напрямок. Володимир служив на посаді номера обслуги механізованого відділення механізованої роти ЗСУ. “Сам” – такий останній пост опублікував він 16 лютого на своїй Facebook-сторінці, за тиждень до загибелі.

Володимир Петренко народився 21 червня 1992 року в місті Малин Житомирської області. Його мама – відома в місті журналістка Ніна Петренко.

Володимир Петренко. Фотоколаж – polissya.today

У 2014 році хлопець закінчив державний університет ім. М. Драгоманова, здобувши фах з видавничої справи та редагування. Деякий час працював кореспондентом у редакції газети “Малинські новини”. 

Займався волонтерством – допомагав дітям-сиротам, учасникам АТО / ООС, тим, хто боровся з важкою хворобою. Благодійні акції висвітлював також на сайті “Полісся. today”. 

Останніми роками працював у Малинській центральній публічній бібліотеці, вів розмовний клуб “Говоримо українською”. Брав активну участь у місцевих заходах, був учасником духового оркестру “Малин”, з яким неодноразово виступав до останнього часу. 

Володимира Петренка поховали 29 лютого в Малині.

За даними Інституту масової інформації, Володимир Петренко став 72-м медійником, що загинув унаслідок російської агресії проти України.

ІМІ веде моніторинг злочинів Росії проти медіа та журналістів в Україні. За два роки з початку повномасштабного вторгнення Росія скоїла 567 злочинів проти журналістів та медіа в Україні.

Liked the article?
Help us be even more cool!