ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Філіппінах журналістку, яка критикувала владу, засудили до шести років в'язниці

15.06.2020, 11:30
Фото – AFP / Радіо Свобода
Фото – AFP / Радіо Свобода

Суд Маніли (Філіппіни) засудив до шести років в’язниці журналістку, голову критичного до президента Родріго Дутерте сайту Марію Рессу, визнавши винною в “кібернаклепі”. Таке рішення суд ухвалив 15 червня, повідомляє Радіо Свобода.

Разом з Рессу на такий самий термін суд засудив її колишнього автора Рейналдо Сантоса-молодшого. Мінімальний термін становитиме не менш ніж шість місяців та один день.

“Ми плануємо протидіяти будь-яким атакам на свободу слова”, – сказала Ресса після оголошення вироку, пообіцявши продовжити боротьбу.

Обох журналістів звільнили під заставу до апеляції.

Групи із захисту свободи слова вважають справу політично вмотивованою атакою на медіа, спрямованою на придушення критики уряду. 

Вона стосується матеріалів, які 2012 року оприлюднив сайт Ресси Rappler. Стаття, оновлення якої з’явилося 2014 року, посилалася на звіт розвідки, що пов’язував філіппінського підприємця з убивством, торгівлею людьми та наркотиками.

Матеріал з’явився до того, як влада ухвалила закон проти “кібернаклепу”, але прокурори наполягали на тому, що невелике редагування робить його таким, що підлягає засудженню.

Сайт Rappler наразився на гнів уряду через критику методів Дутерте в боротьбі з наркоторгівлею. За даними правозахисників, сувора політика влади в цій сфері призвела до понад 10 тисяч смертей.

Ця справа – одна з кількох проти колишньої журналістки CNN Марії Ресси та її вебсайту.

Ліцензія Rapper на роботу була відкликана 2018 року через звинувачення в порушенні обмежень щодо закордонних власників. Редакцію також звинувачують в ухиленні від сплати податків.

Liked the article?
Help us be even more cool!