ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Донеччині зруйновано або пошкоджено значну частину обладнання мобільного зв’язку – голова ОВА

На Донеччині значну частину інфраструктури для мобільного зв’язку зруйновано або пошкоджено. Водночас на деокупованих територіях Донеччини (йдеться про Лиманську та Святогірську громади. – Ред.) мобільні оператори відновили роботу більш ніж 50 базових станцій, що дало змогу повернути зв’язок до 32 населених пунктів.

Про це в інтерв’ю Укрінформу розповів голова Донецької ОВА Вадим Філашкін.

“Але, як ви знаєте, у регіоні тривають інтенсивні бойові дії, значна частина деокупованих територій замінована. Ремонтні бригади не завжди можуть відновити зв'язок” – сказав Філашкін.

Він зазначив, що облдержадміністрація спільно з військовими адміністраціями населених пунктів області та операторами постійно працює задля сталої роботи мобільного зв’язку. Закупили додаткові генератори для роботи базових станцій під час блекауту.

“Окрім того, на деокупованих територіях усувають наслідки пошкоджень кабельних мереж та аварійних знеструмлень обладнання. Частина мешканців Лиманської та Святогірської територіальних громад може користуватись дротовим інтернетом від таких провайдерів, як Sattelit, Укртелеком, Skystar”, – пояснив голова ОВА.

Нині на Донеччині працює 196 пунктів незламності, де є Starlink та оптоволоконне під'єднання до інтернету. Якщо немає мобільного зв’язку, мешканці можуть скористатись інтернетом.

Liked the article?
Help us be even more cool!