ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Донеччині невідомі побили журналіста

21.09.2017, 14:10
Тарас Халява, фото - "ДоТеБе"

У місті Добропілля (Донецька область) 14 вересня троє невідомих чоловіків побили журналіста інтернет-видання “Закон і контроль” та блогера Тараса Халяву. Про це повідомляє телеканал “ДоТеБе” (Донецька регіональна дирекція НСТУ).

Інцидент стався вночі, коли журналіст знаходився біля будинку, у якому мешкає.

“Тримай його, добивай!” – такі вигуки злочинців лунали під час нападу на журналіста. Троє молодиків дочекалися, коли журналіст залишиться один, та напали на нього. Врятувала Тараса Халяву велокаска – один із нападників декілька разів влучив арматурою по голові чоловіку, який уже лежав на землі.

На вигуки про допомогу швидко вибігли сусіди, після чого нападники залишили місце злочину на старій іномарці з однією фарою.

Як повідомляє телеканал, на своєму каналі в YouTube Тарас висвітлює порушення закону, з якими повсякчас стикаються звичайні люди: хамство з боку поліцейських, охоронців, обмеження доступу до водних ресурсів, махінації на заправках. Але сказати напевно, за що його побили, чоловік не може. Нападники нічого не забрали та жодних погроз не виказали.

Як розповів Тарас Халява телеканалу, за час діяльності він нажив багато ворогів через свою нетерпимість до будь-яких незаконних дій.

“14 вересня біля під'їзду на мене було скоєно напад трьома невідомими. Завдяки тому, що я був у велосипедному шоломі я, можна сказати, вижив. Били мене ногами і, як з'ясувалося потім, арматурою. Сусід вискочив, вони на нього з арматурою - мовляв, теж отримаєш. Врятувало, що я був у шоломі, а так би наслідки були незворотними”, - розповів журналіст “Новинам Донбасу”.

Потерпілий зняв побої і подав заяву в поліцію. Напад пов'язує зі своєю діяльністю. “Особистої неприязні в мій бік багато, тому що я активна людина, найменші порушення я “тикаю носом”, природно, це нікому не подобається”, - зазначив Тарас.

В коментарі ІМІ Тарас Халява повідомив, що пов’язує напад з професійною діяльністю. За його словами, він висвітлює в місті теми беззаконня, корупції. Також Тарас повідомив, що пройшов судово-медичну експертизу і очікує на її результати.

За фактом нападу поліція Добропілля відкрила кримінальне провадження за ч. 2 статті 125 Кримінального кодексу України (“Умисне легке тілесне ушкодження”).

Liked the article?
Help us be even more cool!