ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Дніпропетровщині викрили адміністраторку антиукраїнських інтернет-груп

09.06.2022, 14:40
Фото – СБУ
Фото – СБУ

На Дніпропетровщині заблокували діяльність адміністраторки антиукраїнських інтернет-пабліків, які були створені та адмініструвалися мешканцями Республіки Білорусь та невизнаної Придністровської Молдавської Республіки.

Про це повідомляє Управління СБУ в Дніпропетровській області

За матеріалами слідства, мешканка Дніпропетровської області з-поміж вимушено переміщених осіб мала радикальні проросійські погляди та потрапила до поля зору представників російських спецслужб. 

“Маючи талант писати переконливі меседжі для інтернет-спільнот та жагу до “легкого” заробітку, куратори з рф вирішили вигідно використати це. Через підконтрольних осіб вони створили групи в одному з інтернет-месенджерів в інформаційному просторі України, Придністров’я та Білорусі й призначили її одним з адміністраторів пабліків”, – йдеться в повідомленні. 

Ці пабліки адміністраторка наповнювала лише провокаційними публікаціями з виправдовуванням збройної агресії російської федерації проти України, глорифікувала її учасників, пропагувала “руzzкий мир”. 

Під час обшуку за місцем проживання підозрюваної вилучено комп’ютерну техніку, яка використовувалась у протиправній діяльності, зокрема й спеціально виділений для адміністрування мобільний термінал.

У межах кримінального провадження, розпочатого за ст. 436-2 Кримінального кодексу України, їй повідомлено про підозру. Санкція статті за вказаний злочин передбачає позбавлення волі до восьми років.

Liked the article?
Help us be even more cool!