ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Дніпропетровщині в чоловіка, який стріляв у кафе, знайшли посвідчення журналіста

12.01.2022, 11:46

На Дніпропетровщині поліція затримала чоловіка з посвідченням журналіста, який стріляв у кафе з травматичної зброї та поранив власника закладу.

Про це представниці ІМІ в Дніпропетровській області повідомила інспекторка з комунікації Криворізького районного управління Ангеліна Крадожон.

Інцидент стався в ніч із 7 на 8 січня в селищі Мар'янське Криворізького району.

Чоловік стріляв у кафе “Молодість” із травматичної зброї. На вимогу власника кафе припинити стрілянину чоловік поцілив у нього. У результаті власнику закладу ампутували палець.

У підозрюваного із собою було посвідчення журналіста видання “Час аналітики”. 

Поліція затримала чоловіка. Відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 125 КК України “Нанесення легких тілесних ушкоджень”.

Як повідомила інспекторка з комунікації Ангеліна Крадожон, наразі з'ясовується, чи отримав чоловік дозвіл на травматичну зброю як журналіст та чи дійсно він вів журналістську діяльність. 

Фото - svoi.kr.ua

У державному реєстрі друкованих видань журнал “Час аналітики” офіційно зареєстрував як друковане періодичне видання в лютому 2020 року Юрій Олександрович Дивак у Києві. Утім, будь-якої іншої інформації про діяльність видання онлайн не виявлено. 

Як повідомляв ІМІ, 8 грудня 2021 року Медіарух виступив проти видавання журналістських посвідчень стороннім особам, оскільки це підриває довіру до професії, стимулює корупцію та ускладнює захист прав реальних журналістів.

Liked the article?
Help us be even more cool!